Sommaren går mot sitt slut

Märkligt att 3 veckor går så fort. Nu har jag haft 3 av 5 veckor semester. Semester = mer tid att jobba hemma?. Ja det är en hel del sysslor som ska göras på sommaren. Vädret har ju varit helt ok. Nu är i alla fall allt hö slaget o inplastat i balar, åkerkanter putsade, 1:a honungsskörden slungad o rörning pågår, fårhuset är tömt, hönshuset är städat, hagar är röjda, lammen är avvända från tackorna, fåren är genomgångna med tanke på klövar & hull, träckprov på lamm är tagna o så allt annat smått o gott?. 

Strängar på ett gärde

Bina jobbar på som bara den. Vi upplever som om det än så länge är ett gott honungsår. Idag eller imorgon ska jag gå igenom kupor för att status på dem.

Full fart i bikupan

O så lite bilder på våra fina lamm❣️


Sörgårdens Odessa

Sörgårdens Tina
Kulliga baggen Sörgårdens Jarl Kullig

Jag har ju även rensat bivaxet och gjort ringblomsolja så lite salva har tillverkats för eget behov. Det blev 2 salvor. En krämig salva på bivax & i huvudsak mandelolja samt en gul o härlig ringblomssalva.


Ha en fin dag?