Årets första honung är skattad, slungad och silad🍯

Så skönt när honungen är i röraren och nästan allt är rengjort. I år blev det ganska lite honung så vi får hoppas på sensommar-/hösthoung. Vattenhalten är något man mäter och på årets sommarhonung är den på knappt 19 så det är helt ok. Nu ska honungen bara vila sig lite så att ev vax flyter upp till ytan och sedan är det dags att röra den.

Å dessa vackra får🥰

Sommar sommar☀️. Så skönt men idag var dag lite väl kallt typ 14 grader. Då får man titta på de fina foton som man tog för några dagar sedan ock tänka att värmen kommer tillbaka.. Här kommer lite foton på våra 💕.

Å så var lamningen färdig för i år🐑

Nu är lamningen färdig och man får åter sova på natten😄. I år pågick lamningen i nästan 1 månad vilket är ganska lång tid. Det är en månad som sliter lite på en men det är också en fin tid när alla dessa små kommer till världen och så fint att se samspelet mellan lammen och mammorna. I år har vi 10 stycken Gotlandslamm och 12 värmlandslamm med fördelningen 8 stycken tacklamm och 14 stycken bagglamm😍.

Glad Påsk🐣

Äntligen lite vårkänslor🙏. Fåglarna kvittrar, lamningen har börjat och igår kikade bina fram vid kuporna🐝. Värmlandstackorna Carin och Tindra är de tackor som än så länge har lammat. Tindra fick bruna tacklammet Tootsie och Carin fick tacklammen Carina och Catrin💕. Tindra och Carin är jätte fina med sina små.

Välkommen till bagglammet Lycke Grabben🤗

I tisdags flyttade fina bagglammet Lycke Grabben hem till oss. Grabben är ett stort och vackert Gotlandslamm som är mönstrad och riksbedömd med helhet 4. Grabben ska bli pappa till 2024 års Gotlandslamm❣️. Längtar redan till våren😄. Här kan man läsa mer om Grabben.

Å så var årets mönstring av våra Gotlandsfår avklarad👌

Igår mönstrades våra 6 Gotlandslamm. Lammen var installade sedan torsdagen för att undvika att de skulle bli blöta i pälsen. Under våra 3 år med Gotlandsfår så har Barbro Nord mönstrat dem. Efter en mönstring så får man med sig vilka styrkor och vilka svagheter besättningen har utifrån kropp och päls. Vi ska avla mot större lock (medel), lite grövre hårstrå dvs vi har lite tunna hårstrån. Detta kommer vi ta med oss vi årets val av avelsbagge🐑. Då vi bara fick 1 tacklamm (Sörgårdens Camilla) 2023 så blev vi glada att hon mönstrades med helhet 4 och livdjur dvs vi kan använda henne i vidare avel🙏.

Sörgårdens Camilla

Alla lammlådor är beställda för i år

Alla lammlådor är beställda. Tack alla som har beställt en lammlåda.

Om ni önskar beställa lammlåda till nästa år så får ni gärna kontakta oss så skriver vi upp er på en lista och meddelar er när det är dags att beställa lammlåda.

Nya foton på våra bagglamm

Nu har vi uppdaterat bagglammens sida med nya fina foton. De är såå stiliga. Det är 8 stycken Värmlandsfårpojkar och 3 stycken Gotlandspojkar.