Välkommen till bagglammet Lycke Grabben🤗

I tisdags flyttade fina bagglammet Lycke Grabben hem till oss. Grabben är ett stort och vackert Gotlandslamm som är mönstrad och riksbedömd med helhet 4. Grabben ska bli pappa till 2024 års Gotlandslamm❣️. Längtar redan till våren😄. Här kan man läsa mer om Grabben.

Å så var årets mönstring av våra Gotlandsfår avklarad👌

Igår mönstrades våra 6 Gotlandslamm. Lammen var installade sedan torsdagen för att undvika att de skulle bli blöta i pälsen. Under våra 3 år med Gotlandsfår så har Barbro Nord mönstrat dem. Efter en mönstring så får man med sig vilka styrkor och vilka svagheter besättningen har utifrån kropp och päls. Vi ska avla mot större lock (medel), lite grövre hårstrå dvs vi har lite tunna hårstrån. Detta kommer vi ta med oss vi årets val av avelsbagge🐑. Då vi bara fick 1 tacklamm (Sörgårdens Camilla) 2023 så blev vi glada att hon mönstrades med helhet 4 och livdjur dvs vi kan använda henne i vidare avel🙏.

Sörgårdens Camilla

Alla lammlådor är beställda för i år

Alla lammlådor är beställda. Tack alla som har beställt en lammlåda.

Om ni önskar beställa lammlåda till nästa år så får ni gärna kontakta oss så skriver vi upp er på en lista och meddelar er när det är dags att beställa lammlåda.

Nya foton på våra bagglamm

Nu har vi uppdaterat bagglammens sida med nya fina foton. De är såå stiliga. Det är 8 stycken Värmlandsfårpojkar och 3 stycken Gotlandspojkar.

Lamm😍❤️

Så var lamningen avslutad och alla fåren är utsläppta på grönbete.🍀💕, Nedan har vi lagt upp foton på de små. Man kan läsa mer om lammen på deras egna sidor. Där finns foton på respektive lamm, namn, elitlammskod oså – se tacklamm och bagglamm.

Glad Påsk🐣

Härligt med vår, Njuter av våren en dag som denna – solen som värmer, de söta små lammen, hönor som ruvar och bin som flitigt söker efter pollen☀️🌼.