Om oss

Vi som bor på Sörgården i Sibbo heter Karin Strömberg och Andreas Helsing. Vi bor tillsammans med våran hund Rut, kissen Gustav Röding, våra Värmlandsfår , våra Hedemorahöns och så våra bina förståss.

Vi flyttade in på Sörgården hösten 2009 och planerade direkt att vi skulle skaffa får och höns. Vi visste att vi ville ha lantraser och beslöt oss för att skaffa Hedemorahöns för att de är vackra, trevliga, härdiga samt mycket ruvbenägna och Värmlandsfåren för att de är vackra, trevliga, bra mödrar samt har ull som man både kan spinna och tova. Under  sommaren 2011  skaffade vi oss våra Hedemorahöns och under sommaren 2012 skaffade  vi oss våra Värmlandsfår från genbank med MV3 status. Hedemorahönsen kommer från Camilla i Vingåker och Värmlandsfåren kommer från Birgitta och Tomas i Grums. Under 2014 så blev vi nyfikna på bin så då skaffade vi vårat första samhälle krainer bin.

Våra Värmlandsfår tillhör genbank G1645, är Maedi Visna fria (M3-status), har F-status (dvs besättningen friförklarad från fotröta) och gör regelbundna träckprover. Vi är anslutna till Elit lamm och Gård och djurhälsan samt medlemmar i Föreningen Svenska Allmogefår

Våra Hedemorahöns tillhör också genbank. Vi är medlemmar i Svenska Lanthönsklubben.